КСУ відкрив провадження щодо розпуску парламенту

Читать на русском
Конституційний Суд 4 червня визначить форму провадження щодо конституційності указу про розпуск Ради.

Конституційний Суд України зареєстрував провадження за заявою групи нардепів, які потребують визнати незаконним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 30 травня, повідомив у Facebook нардеп Максим Бурбак.

Він опублікував лист судді-доповідача Віктора Кривенка, в якому повідомляється про відкриття конституційного провадження.

Керівник також попросив Бурбака невідкладно повідомити його правову позицію щодо подання.

«Розраховуємо, що Конституційний Суд не затягуватиме з розглядом. Ми попросили розглянути подання в місячний термін. Подання прийнято і розподілено 24 травня», - додав депутат.

Згідно з порядком денним КСУ, розгляд справи відбудеться 4 червня.

Як повідомляється, 4 червня, о 10:00 Велика палата Конституційного Суду почне розгляд питання про визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів щодо конституційності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів, виданим 21 травня.

Нагадаємо, Верховний Суд отримав три позови про визнання указу Зеленського про розпуск парламенту незаконним, але розглядати їх відмовився. У суді зазначили, що цим питанням має займатися Конституційний Суд. А в КСУ розпуск Ради група нардепів оскаржила 24 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: