САП скерувала до суду справу про розкрадання морського торгового флоту України

Читать на русском
Антикорупційні прокурори склали обвинувальний акт і скерували його до суду щодо двох осіб у справі морського торгового флоту.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього президента ПрАТ «Сі Трайдент» Сергія Михайлова-Горячева та екс-директора компанії Zealand Holdings Inc.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

«21 грудня обвинувальний акт щодо колишнього президента ПрАТ «Сі Трайдент» та екс-директора судновласної компанії скерували до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Обом особам інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – зазначили у відомстві.

За даними слідства, Михайлов-Горячев спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України з порушенням вимог законів України «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об'єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, впродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торговельні судна «African Lark», «Etna», «Elbrus» та «Everest», передані Міністерством транспорту України як внесок до статутного фонду АСХК «Сі Трайдент». Відповідно до висновків експертизи, зазначеними діями державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 мільйонів гривень.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу про розкрадання морського торгового флоту. Раніше суд скасував арешт одного з кораблів у цій справі. Також суд узяв під варту першого підозрюваного в справі про розкрадання МТФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: