У НАБУ розповіли про розкрадання на морському торговельному флоті: двом повідомили про підозру

Читать на русском
Детективи НАБУ повідомили про підозру двом особам у скоєнні злочинів – розтрата майна в особливо великих розмірах. Ідеться про розкрадання морського торговельного флоту.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру двом особам у скоєнні злочинів за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна в особливо великих розмірах).

Як пише «Слово і Діло», йдеться про екс-директора компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президента ПрАТ СК «Сі Трайдент» (100% обох компаній належать державі). Останнього затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Військова техніка Криму: чому Путін хоче віддати кораблі Києву та в якому стані український флотПутін заявив, що Росія готова передати Україні військові кораблі та авіатехніку з Криму. В якому стані були Військово-морські сили України в 2014 році та чи потрібно приймати пропозицію РФ, розповіли експерти.

Як встановило слідство, екс-президент ПрАТ СК «Сі Трайдент» спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України з порушенням вимог законів України «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об’єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, здійснили відчуження за заниженими цінами морських торгових суден African Lark, Etna, Elbrus та Everest, переданих Міністерством транспорту України як внесок до статутного фонду «Сі Трайдент».

Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, завод Порошенка в Криму забрали окупанти.

Раніше повідомлялося, що Росія готова передати Україні військові кораблі та авіатехніку з окупованого Криму. За словами президента Росії Володимира Путіна, вся техніка перебуває в жалюгідному стані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: