Розкрадання на флоті: суд частково зняв арешт із грошей дружини підозрюваного

Читать на русском
Столичний райсуд частково скасував арешт коштів, вилучених під час обшуку Національного бюро у підозрюваного.

Суд зняв арешт з більшої частини грошей, вилучених під час обшуку в колишнього начальника державного підприємства водних шляхів «Укрводшлях» Сергія Михайлова-Горячева, підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розкрадання на морському торговому флоті.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду скарги власника коштів, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, під час обшуку житла дружини Михайлова-Горячева детективи вилучили 19393 доларів, 4845 Євро, 2910 англійських фунтів стерлінгів і 230,1 тисячі гривень. Заявник у клопотанні вказує, що зазначені кошти були вилучені в кімнатах, які використовуються дружиною підозрюваного як робоче місце для складання дизайн-проектів, і серед особистих речей останньої, а також і серед особистих речей неповнолітніх дітей. На зазначені кошти рішенням суду наклали арешт.

Адвокат вважає, що це рішення ухвалено з недотриманням норм КПК України і підлягає скасуванню. На його думку, слідчим суддею не врахований той факт, що дружина підозрюваного в декларації за 2016 рік мала 20 тисяч євро і 100 тисяч доларів готівкою. До того ж, як зазначив адвокат, стороною обвинувачення не було надано жодних доказів не лише приналежності цих грошей саме підозрюваному, а й жодних доказів, що ці кошти були отримані злочинним шляхом.

Своєю чергою детектив НАБУ в судовому засіданні проти клопотання заперечував і просив у його задоволенні відмовити.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сенін частково задовольнив клопотання. На його думку, зазначені кошти належать дружині Михайлова-Горячева. Таким чином, з огляду на те, що власником майна і представником власника майна підтверджено, що вищевказані грошові кошти належать їй, слідчий суддя вважає, що клопотання в цій частині підлягає задоволенню. Так, він зняв арешт із 229,8 тис. грн, 4845 євро та 19038 доларів.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання морського торгового флоту України. Також суд залишив під арештом майно підозрюваного в цій справі. Раніше НАБУ завершило розслідувати вказане провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: