Розкрадання на морському торговельному флоті: суд залишив під арештом майно

Читать на русском
Столичний райсуд залишив під арештом грошові кошти та інші речі одного з підозрюваних у справі морського торгового флоту.

Суд залишив під арештом гроші і печатку, вилучену детективами НАБУ під час обшуку одного з підозрюваних у кримінальному провадженні про можливі розкрадання на морський торговельний флот.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат підозрюваного звернувся до детектива НАБУ з клопотанням про повернення тимчасово вилученого майна в результаті обшуку, а саме: печатки та грошей. 19 вересня представник підозрюваного отримав лист від НАБУ, в якому старший детектив відмовився повертати тимчасово вилучене майно.

Сторона захисту вважає, що майно вилучене під час проведення обшуку має бути повернуто, оскільки в рішенні суду не було вказано про надання дозволу на вилучення цих речей.

Детектив у судовому засіданні надав свої заперечення, в яких просив відмовити повністю в задоволені заявлених вимог адвоката, посилаючись на необґрунтованість заявлених вимог, адже захисником не наведено підстави, з огляду на які є необхідність у знятті арешту та поверненні майна. Як випливає з рішення судді, арешт на вилучені кошти і друк були накладені з метою забезпечення можливої ​​конфіскації майна підозрюваного.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сенін відмовив у поверненні майна.

Нагадаємо, ГПУ передала до НАБУ справу морського судна «Олександр Охрименко». Раніше суд скасував арешт судна у цій справі. Також детективи завершили розслідувати справу про розкрадання морського торгового флоту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: