Розкрадання флоту: САП програла апеляцію на повернення коштів

Читать на русском
Антикорупційні прокурори програли апеляцію на рішення столичного суду про повернення вилучених коштів.
Київський апеляційний суд

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в апеляції на рішення суду про повернення вилучених коштів у справі про розкрадання морського торговельного флоту.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд Києва частково зняв арешт з коштів, вилучених під час обшуку в квартирі дружини підозрюваного колишнього начальника державного підприємства водних шляхів «Укрводшлях» Сергія Михайлова-Горячева Ганни. Так, суддя Вадим Сенін зобов'язав НАБУ повернути дружині підозрюваного 229,8 тисяч гривень, 4845 євро та 19038 доларів, залишивши під арештом 2910 англійських фунтів стерлінгів, трохи більше 900 дол. і понад 1 тис. грн.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор САП Юрій Олефір подав скаргу, в якій він вважає це рішення незаконним. Однак суд йому відмовив у відкритті провадження, вказавши, що ця ухвала стосується безпосередньо часткового задоволення клопотання про скасування арешту майна, а значить вона оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання морського торгового флоту України. Раніше суд залишив під арештом майно в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: