Порошенко може відмовитися від депутатського мандата – ЗМІ

Читать на русском
На парламентських виборах 2019 року п'ятий президент України Петро Порошенко може відмовитися від депутатського мандата.

На парламентських виборах 2019 року п'ятий президент України Петро Порошенко може відмовитися від депутатського мандата.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Праймеріз у БПП: навіщо це Порошенку та які ще зміни будуть у фракціїУ БПП пропонують проводити праймеріз для тих кандидатів, які хочуть увійти до команди. Про ініціативу та парламентські перспективи БПП поговорили з експертами.

Передбачається, що список партії з новою назвою «Європейська солідарність», швидше за все, очолить сам Порошенко, але джерела в партії не виключають, що він відмовиться від депутатського мандата. Зазначимо, з травневого соцопитування групи «Рейтинг» випливає, що за партію Порошенка готові проголосувати 9% респондентів з числа тих, хто визначився.

Відштовхуючись від цих цифр, за її списками можуть зайти приблизно 25-30 осіб.

Крім того, за словами співрозмовника в оточенні Порошенка, зміни торкнуться і обласних парторганізацій, більшість з яких отримає нових керівників. Джерело уточнило, що поки невідомо, хто стане головним політтехнологом кампанії, але зазначило, що це, скоріш за все, не буде нардеп Ігор Гринів, який працював із Порошенком під час його двох президентських кампаній.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що може очолити виборчий список своєї партії на виборах до Ради.

«Це буде вирішувати з'їзд, але я не виключаю такої можливості (очолити виборчий список, - ред.)», - сказав він.

Раніше також стало відомо, що з'їзд партії Порошенка заплановано на 31 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: