У БПП готові до дострокових виборів

Читать на русском
Голова парламентської фракції Блок Петра Порошенка Артур Герасимов заявив, що БПП готова й до строкових, і до позачергових виборів.

Голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що БПП готова й до строкових, і до позачергових виборів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту, передає «Укрінформ».

Рада призначила інавгурацію Зеленського на 20 травня: як голосували нардепиІнавгурація обраного президента Володимира Зеленського відбудеться 20 травня. Рішення підтримали 315 народних депутатів.

«Будь-яка політична сила, яка себе поважає, має бути до виборів готова з наступного ранку, коли вона отримала таке запитання. Тобто ми не боїмося ні дострокових виборів, ні строкових», - сказав нардеп.

Він додав, що питання дострокових виборів стосується новообраного президента Володимира Зеленського і наголосив, що БПП готовий до виборів у будь-який день.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що в разі перемоги на виборах планує подати закон про імпічмент, а про розпуск Верховної ради буде думати.

22 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що зараз немає підстав для розпуску парламенту, а після 27 травня їх і не зможе виникнути.

За Конституцією президент має право розпустити Верховну раду і призначити позачергові вибори, але не менше ніж за півроку до закінчення терміну повноважень парламенту. Чергові вибори Ради призначені на 27 жовтня.

10 травня новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.

16 травня Верховна рада вирішила, що приведення до присяги новообраного президента Володимира Зеленського відбудеться 20 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: