Праймеріз у БПП: навіщо це Порошенку та які ще зміни будуть у фракції

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Сьогодні є багато можливостей для прямого консультування з людьми: соцмережі, різні платформи. Наявність таких можливостей дає проводити праймеріз.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда.

«Праймеріз, очевидно, подаються наразі як винесення на суд громадськості певних кандидатур, щодо яких суспільство дасть свої зауваження. Це в дусі розвитку цифрових технологій, які можна використовувати в політичному житті», – зазначив Дуда.

На його думку, це фактично розвиток комунікативних прийомів у розвитку партійного будівництва.

Попереднє оприлюднення списків, яке вже планували українські партії, є аналогом того, що БПП назвали праймеріз. Це позитивна ідея. Мабуть, президент зробив висновки щодо будівництва команди, яку багато критикують, уточнив він.

«Хоча не все однозначно. Логіка у формуванні своєї команди, в тому числі із залученням людей, яких він знав за попереднім бізнесом, базувалася на тому, щоб знайти ефективних людей, які в короткі терміни проведуть потрібні дії. Наприклад, щодо державних підприємств президентська команда, яка працювала, показала гарний результат, є підприємства, що показують прибуток, хоча були збитковими», – підкреслив політолог.

Які обіцянки Порошенко має встигнути виконати до кінця каденціїПрезидент Петро Порошенко має до кінця каденції виконати 13 обіцянок. Термін його повноважень спливає не пізніше ніж на початку червня.

За його словами, праймеріз можна сприймати як відповідь на той урок, що був отриманий президентом у період виборів.

«Порошенко не хоче повторити ті ж помилки під час парламентських виборів», – додав він.

Експерт наголосив, що в БПП високі шанси потрапити до парламенту. Ймовірно, праймеріз будуть не єдиним заходом команди, можливі кадрові зміни, будуть відсторонені від керівництва партії одіозні особи.

БПП не просто претендує на те, щоб потрапити до парламенту. Вони хочуть стати однією з найпотужніших фракцій парламенту, акцентував він.

«Тим більше, що президентські вибори виявили ще одну тенденцію, яка не була помітна в 2014 році, незважаючи на те, що за президента віддали 54% голосів. Тоді це було ситуативне голосування, вибір найбільш оптимального варіанту. Однак не було стійкого ядра. Сьогодні в Порошенка є його електорат. В основному це середній клас, майданівське середовище», – резюмував Андрій Дуда.

Як повідомлялося, Петро Порошенко може очолити партійний список на виборах до Верховної ради.

Які обіцянки Порошенко має встигнути виконати до кінця каденції – за посиланням.

Детальніше про обіцянки Порошенка за 5 років президенства – тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: