Саакашвілі попросив Зеленського повернути йому громадянство

Читать на русском
Колишній губернатор Одеської області за допомогою свого адвоката передав листа українському президенту.

Адвокат екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав до Адміністрації президента Володимира Зеленського лист політика із проханням повернути йому громадянство України.

Як пише «Слово і Діло», про це Чорнолуцький повідомив у Facebook 22 травня.

Чи зможуть отримати обіцяне Зеленським українське громадянство всі охочі емігрантиЮридичних перешкод для отримання українського громадянства всім, хто захоче повернутися до України наразі немає.

«Продовжуємо нову стадію й активний захист із повернення Михайла Саакашвілі в Україну. Настала Нова епоха - новий президент!» - зазначив адвокат.

Він уточнив, що в середу, 22 травня, прийшов в адміністрацію президента і передав звернення.

У листі Саакашвілі підкреслив, що йому не потрібні «жодні посади і преференції». Він також указав, що якщо у Зеленського є якісь сумніви щодо доцільності повертати йому громадянство України, президент може дозволити в'їзд у країну, і тоді політик сам захистить свої права в суді.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

У вересні того ж року політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням із прикордонниками і правоохоронцями.

У лютому 2018 року Саакашвілі був затриманий у Києві і доставлений на літаку до Варшави. Його прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України.

Як повідомлялося, президент Зеленський заявив про готовність надавати громадянство всім, хто буде працювати на благо України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: