У ДПСУ прокоментували намір Саакашвілі приїхати в Україну

Читать на русском
Прикордонники прокоментували інформацію про те, що Міхеіл Саакашвілі планує відвідати Україну 1 квітня, зазначивши, що законних на це підстав немає.

У Державній прикордонній службі України прокоментували інформацію про те, що Міхеіл Саакашвілі планує відвідати Україну 1 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна розказав речник ДПСУ Олег Слободян.

Так, відносно Саакашвілі діють обмеження на в’їзд терміном до 2021 року.

«Прикордонники діють в межах наданих повноважень та в межах чинного законодавства. В даному випадку ми також будемо діяти саме так. Дана особа не є громадянином України, а по-друге, відносно нього діють обмеження на в’їзд терміном до 2021 року. Тому говорити про законні підстави для його повернення в Україну не має сенсу», - сказав Слободян.

Він додав, що у разі спроби Саакашвілі приїхати в Україну, його не пропустять через держкордон.

«Як наслідок буде непропуск через лінію державного кордону України», - додав Слободян.

Раніше колишній губернатор Одеської області Михеіл Саакашвілі заявив про намір повернутися в Україну 1 квітня.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну через пункт пропуску Шегині в супроводі кількох народних депутатів і сотень своїх прихильників, які буквально внесли його на територію країни.

12 лютого 2018 року Саакашвілі був затриманий в Києві і доставлений літаком до Варшави. Саакашвілі прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України. Політика позбавили українського громадянства і заборонили в'їзд в Україну до 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: