Суд Грузії залишив чинним вирок Саакашвілі

Читать на русском
Верховний суд Грузії залишив чинним вирок про перевищення Саакашвілі службових повноважень на посаді президента.

Верховний суд Грузії не задовольнив касаційну скаргу адвоката екс-президента Михаїла Саакашвілі про скасування вироку Тбіліського міського суду, який визнав його винним у перевищенні службових повноважень на посаді президента.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Головна прокуратура країни.

За вироком суду першої інстанції Саакашвілі заочно в 2018 році був засуджений до трьох років тюремного ув'язнення за перевищення службових повноважень у справі про вбивство в 2006 році банківського службовця Сандро Гиргвліані.

Зокрема, Саакашвілі президентською владою незаконно помилував чотирьох колишніх співробітників поліції, які розправилися з Гиргвліані. Засуджені поліцейські завдяки указу Саакашвілі про помилування провели в ув'язненні замість восьми лише два роки.

Це не єдина справа, порушена в Грузії проти екс-президента. У червні того самого року Саакашвілі був заочно засуджений до шести років позбавлення волі у справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Нагадаємо, в січні минулого року в Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями. Всього проти колишнього президента розслідують чотири кримінальні справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: