Саакашвілі закликав Порошенка повернути йому український паспорт

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі записав відеозвернення до президента України Петра Порошенка, у якому закликав того повернути йому український паспорт та пустити його в Україну.
Фото NewsOne.

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської області Міхеіл Саакашвілі записав відеозвернення до президента України Петра Порошенка, в якому закликав того повернути йому український паспорт та пустити його в Україну.

Як пише «Слово і Діло», звернення політик оприлюднив у Facebook.

«Петре Олексійовичу, ви говорите, що ви змінились, що хочете жити за законом. Ось вам простий тест на те, чи це справді так. Як ви прекрасно пам'ятаєте, майже 2 роки тому, скориставшись тим, що мене не було в країні (я поїхав до США лобіювати в Конгресі інтереси України), ви позбавили мене громадянства. Позбавили ви мене громадянства з порушенням українського законодавства та з порушенням міжнародних норм, бо не можна позбавляти громадянства людину, яка не має громадянства іншої країни», - значив він.

Політик нагадав, що українські суди затягують процес, тоді як Європейський суд «відразу поверне мені громадянство».

Нагадаємо, раніше на з'їзді партії «Батьківщина» транслювали звернення Саакашвілі, який висловив підтримку на виборах президента України лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Він заявив, що вірить у Тимошенко.

Саакашвілі готується до повернення. Чи є в політика майбутнє в Україні?Колишній голова Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив про намір повернутися в Україну 1 квітня. Оцінили шанси на повернення політика експерти.

Пізніше політик пообіцяв, що повернеться в Україну після 1 квітня.

Саакашвілі вилетів з України 12 лютого 2018 року.

Йому заборонили в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.

Саакашвілі оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: