СБУ поновила розслідування щодо Саакашвілі – адвокат

Читать на русском
Зокрема, адвокат оприлюднив листа Генеральної прокуратури, в якому йдеться про відновлення розслідування у кримінальному провадженні.

Служба безпеки України відновила розслідування щодо колишнього президента Грузії, лідера політичної партії «Рух Нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький в Facebook, пише «Слово і Діло».

Саакашвілі готується до повернення. Чи є в політика майбутнє в Україні?Колишній голова Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив про намір повернутися в Україну 1 квітня. Оцінили шанси на повернення політика експерти.

Зокрема, адвокат оприлюднив листа Генеральної прокуратури, в якому йдеться про відновлення розслідування у кримінальному провадженні, яке вело головне слідче управління СБУ в Києві та Київській області.

Повідомляється, що розслідування було припинено 6 березня 2018 року в зв'язку з необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва. Відновлено розслідування в зв'язку з тим, що «з'явилася необхідність у проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні».

При цьому, згідно із даними в Єдиному реєстрі судових рішень у лютому СБУ отримала доступ до матеріалів справи Саакашвілі в рамках розслідування кримінального провадження про спробу захоплення влади в Україні.

«Згідно з матеріалами кримінального провадження, під час проведення акції протесту за адресою: м Київ, вул. Михайла Грушевського, 5, радикально налаштовані особи планували використовувати фізичну силу, вогнепальну зброю та боєприпаси (гранати), димові шашки, палиці, щити, цеглу, шини, бензин для захоплення Верховної Ради України шляхом штурму в один з днів після 17 жовтня 2017, у час присутності там народних депутатів України. Метою захоплення було змусити народних депутатів під тиском людей зі зброєю проголосувати за імпічмент Президента України та за рішення про саморозпуск», - сказано в матеріалах клопотання СБУ.

Раніше Саакашвілі заявив, що має намір повернутися в Україну 1 квітня.

Також нагадаємо, що Саакашвілі йде з посади голови опозиційної грузинської партії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: