Збитки філії УЗ: НАБУ повідомило про підозру двом екс-посадовцям

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органі повідомили про підозру колишньому керівництву філії УЗ у паливній справі.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому начальнику філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» та його заступнику у нанесенні підприємству збитків на 39,8 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Двом колишнім посадовцям філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» 23 травня повідомлено про підозру у завданні держкомпанії 39,8 млн грн збитків. Йдеться про начальника та заступника начальника зазначеної філії, що обіймали посади у структурі «Укрзалізниці» на момент вчинення злочину – у 2015-2016 роках. Дії підозрюваних кваліфіковані за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі вирішується питання обрання їм запобіжного заходу», – йдеться у повідомленні.

Як встановили детективи, у грудні 2015 та березні 2016 року філія «ЦЗВ» отримала від ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс трейд») 30 тисяч тонн дизельного пального в борг, які мала повернути до 1 березня 2016 року, або ж сплатити штраф – в розмірі 2-2,7 млн грн за кожен день просрочки.

Повертати борг Філія почала лише 29 березня 2016 року, завершивши цей процес у травні. Проте слідство вважає, що вказані посадовці свідомо затягнули з погашенням боргу, адже 18 березня 2016 року вже мали укладений контракт на постачання дизпалива.

«До того ж, паливо позичила філії та сама компанія, яка виграла її конкурс із постачання, тож процес погашення міг бути доволі швидким. Проте його розпочали лише після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування НАБУ, яке вже завершене – обвинувальний акт в березні 2019 року за цим епізодом скеровано до суду», – підкреслили в НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ виділило матеріали щодо організатора справи «Вог Аеро Джету». Раніше суд залишив чинним стягнення з «Вог Аеро Джету» понад 90 млн грн на користь УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: