Верховний суд пояснив рішення щодо Одеського аеропорту

Читать на русском
Верховний суд встановив, що слідчий суддя столичного суду ухвалив рішення, яке не передбачене Кримінальним процесуальним кодексом.
суддя Сергій Стороженкофото: «Слово і Діло»

Верховний суд задовольнив касацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та скасував відмову Київського апеляційного суду відкрити провадження за скаргою прокурора на скасування передачі аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів у зв'язку з незаконністю рішення.

Про це йдеться у мотивувальній частині ухвалив Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Судді встановили, що слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк частково задовольнив клопотання про зняття арешту і скасування передачі Одеського аеропорту, залишивши аеропорт власникам. Проте, як вказує колегія, суддя всупереч нормам КПК, Закону України № 772-VIII та правовим висновкам суду касаційної інстанції ухвалив рішення, яке не передбачено КПК. Зокрема, Київський апеляційний суд розглядав скаргу власників аеропорту на це рішення і відмовив їм на підставі частини 4 статті 399 КПК, оскільки це рішення не входить до переліку таких, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування.

Нагадаємо, Верховний суд відклав засідання за скаргою САП щодо Одеського аеропорту. Раніше його власники хотіли закрити справу Національного антикорупційного бюро щодо незаконного привласнення аеропорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: