Власники Одеського аеропорту хотіли закрити справу НАБУ

Читать на русском
Власники Одеського аеропорту через суд вимагали закрити справу, яку розслідують у Національному бюро.
Аеропорт Одеса

Власники аеропорту «Одеса» просили Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру закрити кримінальне провадження, в якому наклали арешт на аеропорт.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Власники подали клопотання до САП, в якому просили закрити справу Одеського аеропорту, оскільки за цими ж фактами проводило слідство Слідче управління Фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області і воно закрило провадження.

У зв'язку з цим власники аеропорту подали скаргу на постанову прокурора САП. У ній вони вказали, що дізналися про існування нескасованої постанови від 2 жовтня 2018 року слідчого ДФС про закриття кримінального провадження щодо того ж діяння, яке розслідує НАБУ.

Своєю чергою прокурор САП заперечував проти скарги і зазначив, що ДФС не дотрималася правил підслідності, а також не могла його розслідувати через свої повноваження.

Вивчивши скаргу, суддя Вікторія Жовноватюк відмовила в її задоволенні. Вона вказала, що САП правильно відмовила у задоволенні клопотання, оскільки ДФС розслідувало справу Одеського аеропорту в порушення підслідності. Також уддя критично відреагувала на доводи адвоката Одеського аеропорту щодо врахування постанови Приморського райсуду міста Одеси, яку було винесено за скаргою представника аеропорту про прохання перевірити рішення слідчого ДФС про закриття справи на предмет обґрунтованості.

Більше того, Жовноватюк не зрозуміла з цієї постанови, які підстави були для звернення до слідчого судді із скаргою на постанову про закриття кримінального провадження КП «Міжнародний аеропорт Одеса», щодо якого це «позитивне» рішення й було ухвалено.

Нагадаємо, суд скасував передачу Одеського аеропорту в управління Нацагентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше, САП оскаржила це рішення, а Касаційний кримінальний суд призначив скаргу до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: