Одеський аеропорт: Верховний суд відклав засідання за скаргою САП

Читать на русском
Верховний суд відклав розгляд скарги антикорупційних прокурорів на скасування рішення слідчого судді по Одеському аеропорту.
суддя Сергій Стороженкофото: «Слово і Діло»

Верховний суд відклав розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову відкривати провадження за їх апеляцією на скасування рішення про передачу аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Таке рішення 27 березня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду під головуванням Сергія Стороженка, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Під час засідання він повідомив, що на адресу суду надійшло два клопотання, одне з яких від КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» з проханням про перенесення засідання. Порадившись на місці, судді задовольнили клопотання, а також повідомили, що засідання відкладається на 11:00 15 травня, в тому числі в зв'язку з неявкою прокурора САП.

Водночас, у прокуратурі журналісту «Слова і Діла» повідомили, що в касаційній скарзі просили суддів розглядати її без участі прокурора.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд міста Києва скасував передачу Одеського аеропорту в управління АРМА. Пізніше САП подала на це рішення скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкрити за нею провадження. У зв'язку з цим антикорупційні прокурори звернулися до Верховного суду з касацією. Її розгляд призначили на 16:00 28 березня.

Раніше за клопотанням детективів НАБУ суд наклав арешт і передав в управління АРМА Одеський аеропорт. Вказане було зроблене в межах кримінального провадження про заволодіння комунальним майном Одеси, а саме аеропорту «Одеса». Детективи вважають, що цим майном заволоділи за попередньою змовою службових осіб Одеської міської ради, ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: