Фірма-фігурант справи НАБУ подала апеляцію на відмову у позові до АМКУ

Читать на русском
Апеляційний госпсуд розгляне скаргу лондонської фірми на рішення Антимонопольного комітету про порушення компанії на тендері.

Компанія Moston Properties Limited подала апеляційну скаргу на рішення суду про відмову в задоволенні позову до Антимонопольного комітету України про визнання недійсним штрафу для фірми.

Про це йдеться в ухвалі Північного апеляційного господарського суду від 2 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, АМКУ визнав, що компанія Moston Properties Limited вчинила порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій щодо спотворення результатів торгів на закупівлю блочно-модульного комплексу колтюбингової установки, які проводило ПАТ «Укргазвидобування» у травні 2015 року. Також комітет оштрафував фірму на 340 тис. грн. У зв'язку з цим Moston Properties Limited подала позов, в якому просила визнати ці рішення недійсними. В обґрунтування своїх вимог фірма вказала, що рішення АМКУ нібито не відповідає вимогам чинного законодавства в частині комплексного, повного, об'єктивного, неупередженого дослідження всіх обставин справи. Проте Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову.

Не погодившись з таким рішенням, лондонська фірма подала апеляційну скаргу. Суд за нею відкрив провадження і встановив строк до 29 травня для подання відзиву на апеляційну скаргу всім сторонам.

Нагадаємо, НАБУ розслідує провадження щодо можливого зловживання «Укргазвидобування» під час закупівлі у Moston Properties Limited колтюбингової установки. За версією слідства, посадовці «Укргазвидобування» зловживали службовим становищем при організації купівлі колтюбингового комплексу. В Бюро зазначали, що для подачі документів на участь у торгах було надано лише два дні, через що на тендер подалися лише дві компанії, які, за інформацією детективів, опосередковано контролювала одна особа. До того ж, за версією слідства, поставлена ​​Moston Properties Limited колтюбингова установка не була придатною для видобутку газу на континенті, а її вартість була завищена на суму 2,57 млн ​​дол. Також на доведення її комплектації до такої, що дозволяє її використання «Укргазвидобуванням», необхідно додатково витратити 24 млн грн.

Раніше Moston Properties Limited домоглася стягнення боргу з «Укргазвидобування» у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: