У НАБУ розповіли подробиці затримання генерала Нацгвардії

Читать на русском
Детективи НАБУ та прокурори САП затримали колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за підозрою у заволодінні 81,64 млн грн.

У вівторок, 14 травня, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за підозрою у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81,64 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у НАБУ.

Дослідження: найбільше обіцянок українські політики дають у перший місяць каденціїМи подивилися, в які періоди президент, прем'єр-міністри, спікери Ради і голови фракцій давали найбільше обіцянок протягом 2014-2019 років.

Також затримано генерального директора компанії-забудовника та оцінювача.

Дії екс-командувача Нацгвардії та генерального директора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, оцінювача — ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про повідомлення особам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми BIHUS.INFO.

Раніше сьогодні, 14 травня НАБУ проводило обшуки за місцем роботи та проживанням службовців НГУ, а також у низці приватних компаній.

Як відомо, НАБУ і САП почали розслідувати можливу розтрату майже 100 млн грн службовцями Нацгвардії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: