Обмін квартир у центрі на околицю: НАБУ перевіряє командувача Нацгвардією

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро взялися перевіряти схему з обміном житла для військовослужбовців з центру міста на околицю.
ЖК «Аристократ»

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють посадових осіб Національної гвардії за фактом можливої ​​розтрати понад 100 мільйонів гривень при обміні квартир у центрі Києва на квартири на околиці міста.

Про це йдеться в судовому рішенні Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давнини, пише «Слово і Діло».

Йдеться про рішення командувача Нацгвардії Юрія Аллерова обміняти 50 квартир площею понад 4 тис. кв. м і 30 паркомісць у житловому комплексі «Аристократ» на Печерську на 65 квартир у житловому комплексі «Оберіг», що розташований за декілька кілометрів від станції метро «Червоний хутір», які мали відійти військовим.

Спочатку, згідно з договором, який був укладений між на той момент головним управлінням внутрішніх військ МВС України, військовою частиною 2260, з одного боку, і ФСК «Пагода» – з іншого, під забудову віддали майже гектар землі на вул. Щорса, 34. За умовами договору нацгвардійці малли отримати 20% готових квартир і частину паркомісць. Але восени 2016 року, коли забудовник «Укрбуд Девелопмент» уже добудовував ЖК, командувач Нацгвардії Аллеров підписав додаткову угоду, якою НГУ відмовилася від квартир і машиномісць на Печерську, а натомість вони отримують 65 квартир у ЖК «Оберіг».

За попередніми підрахунками, за такого обміну Нацгвардія втратила більш ніж 100 млн грн. Згідно з даними журналістського розслідування «Наші гроші», в додатковому договорі такий обмін квартир значився не просто рівноцінним, а й навіть вигідним для Нацгвардії. Оцінку проводила ФОП Аліса Петрівна Грищук, яка, за даними журналістів, фігурує в декількох кримінальних провадженнях за фактами заниження вартості об'єктів оцінки. До того ж, за даними Фонду державного майна, на початку 2017 року Гринчук позбавили права оцінювати нерухомість.

Мужній самообмін, або квартирна щедрість Нацгвардії /// Наші гроші №196BIHUS info

Детективи НАБУ подали відразу чотири клопотання про тимчасове доступі до документів ФСК «Пагода» щодо початкового договору між НГУ та ними; документів «Укрбуд Девелопмент» щодо двох ЖК та інших супутніх договорів; документів державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» і документів Окружного адміністративного суду Києва у справі за позовом ПП «УкрБалтПроект», «Укрбуд Девелопмент» до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві.

Всі чотири клопотання задоволені судом.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку заступника прокурора Дніпропетровської області за фактами незаконного збагачення.

Раніше Бюро затримало чотирьох підозрюваних у розкраданні газу на 1,4 мільярда гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: