Зеленський розказав, про розпуск парламенту

Читать на русском
Зеленський заявив, що говорити про розпуск Верховної ради ще зарано, оскільки повноважень президента він ще не має.
Ілюстративне фото.

Переможець другого туру президентських виборів Володимир Зеленський заявив, що говорити про розпуск Верховної ради ще зарано, оскільки повноважень президента він ще не має.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив після зустрічі з представниками парламентських фракцій та народними депутатами у Верховній раді, що відбулася 4 травня.

«Усі хочуть послухати, чи будемо ми розпускати парламент чи ні. ... Зарано про це говорити, бо ще немає повноважень. Як тільки в мене будуть повноважень, ви отримаєте відповідь», - зазначив він.

Зеленський додав, що ним була запропонована дата інавгурації 19 травня, але чи підтримає її Верховна рада, «буде зрозуміло лише 14 травня (день пленарного засідання ВР - ред.).

Тоді як нардеп від «Народного фронту» Андрій Тетерук заявив на своїй сторінці у Facebook, що темою обговорення на зустрічі голів фракцій парламенту з новообраним президентом були консультації щодо дати інавгурації.

Раніше повідомлялось, що на зустрічі Зеленський буде пропонувати провести інавгурацію 19 травня. Перед зустрічю Зеленський повідомив, що він хоче познайомитися з депутатами та лідерами парламентських фракцій.

Глава фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що сьогодні у Верховній раді відбудеться зустріч новообраного президента Зеленського з лідера парламентських фракцій.

Також напередодні в парламент було внесено проект постанови про проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: