«Нам це вигідно»: Зеленський про розпуск Ради

Читать на русском
Кандидат у президенти України Володимир Зеленський в разі перемоги на виборах допускає розпуск Верховної ради.

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський в разі перемоги на виборах допускає розпуск Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю РБК-Україна.

За яких умов можливий розпуск Верховної ради та кому це вигідно – юристЯкі є підстави для розпуску парламенту та чому це можливо лише до 27 травня, а також чому інавгурація новообраного президента може затягуватися, ми розпитали юриста.

Зокрема, Зеленський зазначив, що просто може не встигнути розпустити Верховну раду до осінніх виборів.

«Ви ж розумієте, що є певні законодавчі терміни...Я боюся, що я не встигну. Я ламати закон не буду, порушувати закон не буду. Якщо ми встигнемо у строки за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент... Будемо думати, так. Але ви ж розумієте, що нам це (розпуск нинішнього складу Ради, - ред.) вигідно», - підкреслив він.

Він також припустив, що чинний президент Петро Порошенко в разі поразки на виборах міг би піти з політики.

«Знаєте, він сьогодні найголовніший лідер, і він в опозиції до народу України. Ось це найстрашніше, що є. Я б на його місці...після такої феєричної відповіді суспільства щодо довіри до президента, пішов би з політики. Він людина забезпечена, він людина багата, він може забрати з собою в пам'яті ті заслуги, які він зробив для України», - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, до цього речник штабу Зеленського Дмитро Разумков зазначив, що в разі перемоги новий президент щодо парламенту «не буде вибудовувати закони під себе і намагатися ними маніпулювати».

У той же час чинний президент Петро Порошенко заявив, що на сьогодні конституційних підстав для припинення повноважень парламенту не існує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: