Рада призначила інавгурацію Зеленського на 20 травня: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України призначила інавгурацію обраного президента Володимира Зеленського на 20 травня, підтримавши відповідну постанову нардепа Віталія Купрія. Урочисте засідання парламенту відбудеться о 10 ранку. «Слово і Діло» розбиралося, хто як голосував.

За постанову проголосували 315 народних депутатів, двоє виступили проти (Ігор Артюшенко та Олег Барна), 60 – не голосували, 15 – утрималися. Утрималися під час ухвалення рішення Олексій Мушак, Олександр Третьяков, Ігор Мельничук, Андрій Тетерук, Павло Кішкар, Віктор Кривенко, Сергій Міщенко, Оксана Сироїд, Вікторія Пташник, Михайло Папієв, Любомир Зубач, Павло Костенко, Роман Семенуха, Сергій Кіраль та Анна Романова.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 115 голосів «за», 2 були проти, 3 – утрималися, 5 – не голосували. З «Народного фронту» постанову підтримали 66 депутатів, один утримався й 4 – не голосували.

З «Опозиційного блоку» було 20 голосів «за» (один утримався, 14 не голосували), із «Самопомочі» – 16 «за» (5 утрималися, 3 не голосували), з Радикальної партії – 19 «за», з «Батьківщини» – 18 «за» (не голосували двоє), з «Волі народу» – 16 «за» (не голосували троє).

Лише 6 голосів за постанову дала група «Відродження», більшість її членів не голосували під час ухвалення рішення. Призначення інавгурації на 20 травня також підтримали 38 позафракційних народних депутатів, 5 утрималися, 11 – не голосували.

Нагадаємо, команда «Слова і Діла» звернулася з відкритим листом до Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: