Розкрадання землі: керівника ДП «Чабани» залишили на посаді

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення від посади очільника дослідного господарства підозрюваного у справі розкрадання землі.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив на посаді керівника державного підприємства дослідного господарства «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України Олександра Іщука, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні землею в Гатному під Києвом.

Таке рішення 23 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд відсторонити Іщука від посади, оскільки той може використати свою посаду для перешкоджання слідству. Зокрема, на думку прокурора, підозрюваний може незаконно впливати на свідків з числа працівників «Чабанів»; знищити, спотворити або приховати речі та документи, важливі для кримінального провадження, а також перешкоджати слідству іншим чином.

Своєю чергою адвокати Іщука заперечували проти задоволення клопотання.

Нагадаємо, суд відпустив академіка НААН під особисте зобов'язання. Також суд визначив заставу екс-президенту академії Василю Петриченку. Раніше суд відпустив на поруки підозрювану віце-президента НААН Ануш Балян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: