Розкрадання землі: апеляційний суд залишив на посадах двох фігурантів

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для відсторонення двох фігурантів справи про розкрадання землі в Київській області.
Київський апеляційний суд

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в скаргах на відмову відсторонити Віталія Оборського від посади працівника Служби безпеки України, а також Віктора Камінського від посади директора Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України.

Такі рішення ухвалив Київський апеляційний суд за результатами розгляду скарг прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Оборського залишили на посаді працівника СБУ. Суддя вказав, що детективи не навели обґрунтованих доказів того, що він використовуючи посаду може незаконно впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження. Вишняк додав, що між свідками, працівником СБУ та його посадою повинен бути логічний взаємозв'язок, зокрема, наявний факт підзвітності, підконтрольності чи інших відносин, пов'язаних з підозрюваним і посадою.

Також суд не відсторонив Камінського від посади директора Інституту землеробства. Суддя вказав, що ризик незаконного впливу на свідків нівелюється процесуальними обов'язками, які покладені на Камінського рішенням суду про обрання запобіжного заходу. Також Вишняк підкреслив, що слідством не наведено конкретних фактів, які б підтверджували протиправну поведінку підозрюваного і вказували на ті обставини, що перебуваючи на посаді директор Інституту може знищити чи підробити речі та документи або перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Не погоджуючись з такими рішеннями прокурор САП Анастасія Андронова подала апеляційні скарги, проте суд їх не задовольнив.

Нагадаємо, суд пояснив, чому залишив на посаді Оборського і Камінського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: