Розкрадання землі: суд пояснив, чому не відсторонив працівника СБУ

Читать на русском
Працівника спецслужби не відсторонили від посади у зв'язку з розслідуванням справи про розкраданням землі, бо в цьому немає потреби.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив на посаді працівника Служби безпеки України Віталія Оборського, якого підозрюють в організації розкрадання землі в Гатному під Києвом, оскільки в цьому немає потреби.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя вказав, що детективи не навели обґрунтованих доказів того, що Оборський використовуючи посаду може незаконно впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження. Вишняк додав, що між свідками, працівником СБУ та його посадою повинен бути логічний взаємозв'язок, зокрема, наявний факт підзвітності, підконтрольності чи інших відносин, пов'язаних з підозрюваним і посадою.

Також суддя додав, що покладені на Оборського обов'язки запобігають вказаному ризику. До того ж, на його думку, детективом не наведено конкретних фактів, які б підтверджували протиправну поведінку підозрюваного, в тому числі можливість знищити чи підробити речі та документи, які мають істотне значення для слідства.

Нагадаємо, суд відпустив Оборського на поруки. Як пізніше з'ясувалося за працівника СБУ поручилися його колеги з департаменту контррозвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: