У Харкові сесія міськради розгляне повернення проспекта Жукова

Читать на русском
Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію Поверніть харків'янам історію з проханням повернути пр. Маршала Жукова.

Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію «Поверніть харків'янам історію!» з проханням повернути пр. Маршала Жукова.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні прес-службі Харківської міськради.

Декомунізатори. Хто з мерів українських міст найшвидше перейменовує вулиціСлово і Діло з’ясовувало, хто з міських голів найсумлінніше виконує обіцянки щодо перейменування вулиць та усунення з них радянської символіки.

Члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради та підготувати пропозицію щодо увічнення пам'яті Петра Григоренка у назві вулиці на наступне засідання топонімічної комісії.

Нагадаємо, у Харкові зібрала голоси петиція про часткове скасування декомунізації.

На підтримку петиції вже виступив мер Харкова Геннадій Кернес. Він зауважив, що і Григоренко, і Жуков гідні увічнення, але останній має перевагу.

У відповідь Український інститут національної пам'яті звернувся до мера Харкова Геннадія Кернеса щодо спроби перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова.

Як відомо, Харків перейменував проспект імені Жукова на Григоренка ще в 2016 році в рамках всеукраїнської декомунізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: