ВР декомунізувала Кіровоградську область (доповнено)

Читать на русском
Парламент схвалив закон про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Кіровоградської області.

Верховна Рада схвалила й скерувала на висновок Конституційного суду України закон №8380 про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Кіровоградської області.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення підтримали 239 народних депутатів.

Що обіцяли змінити в законодавстві мажоритарники Кіровоградської областіПільги бійцям АТО й посилене партнерство з НАТО, а також механізм запобігання монополії на землю обіцяли закріпити законодавчо народні депутати, обрані за мажоритарними округами.

За зміну назви Дніпропетровської області на Січеславську проголосували лише 202 народних обранці з необхідних 226.

«У частині другій статті 133 Конституції України (Відомості Верховної Ради України, 1996 р., №30, ст. 141) слово Кіровоградська замінити словом Кропивницька», – йдеться в проекті закону.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, його завданням є закріпити в назві області пам’ять про багату культурну та історичну спадщину регіону «шляхом уславлення імені видатної особистості, вихідця з цієї області – Марка Лукича Кропивницького».

Передбачається, що закон набуде чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Додамо, що Рада схвалила цей документ із третьої спроби.

Як відомо, сьогодні на вечірньому засіданні Верховної Ради народні депутати планували розглянути питання перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Зазначимо, розгляд перейменування двох областей у Раді вже кілька разів відкладався цієї осені. За словами спікера Андрія Парубія, причина цього в тому, що не всі фракції визначилися щодо підтримки змін до Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: