Інститут нацпам'яті провів декомунізацію сайтів держструктур

Читать на русском
За результатами розгляду звернення, інформацію на офіційних сайтах приведено у відповідність до законодавства, відзначили в Інституті нацпам'яті.

Український інститут національної пам'яті в 2018 році виявив на ряді сайті обласних управлінь поліції та прокуратури інформацію, котра містить пропаганду тоталітарного режиму.

Про це йдеться в звіту голови Українського Інституту національної пам'яті, пише «Слово і Діло».

Так, за результатами проведеного моніторингу офіційних сайтів обласних управлінь МВС, під час якого було виявлено інформацію, що містить пропаганду тоталітарного режиму і таку, що не відповідає політиці національної пам'яті, Інститутом направлені листи до 12 обласних управлінь МВС. За результатами розгляду управліннями було усунуто недоліки, відзначили в УІНП.

Крім того, за результатами проведеного моніторингу офіційних сайтів обласних прокуратур і ГПУ, генпрокурору Юрію Луценку було направлено лист про необхідність приведення інформації офіційних сайтів 11 прокуратур у відповідність до вимог Закону України Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки та політики національної пам'яті.

За результатами розгляду звернення, інформацію на офіційних сайтах приведено у відповідність до законодавства, відзначили в Інституті нацпам'яті.

Крім того, в рамках заходів Інститут звернувся до «Укрзалізниці» з необхідністю проведення демонтажу трьох пам'ятних знаків і зображень; до трьох юридичних осіб про необхідність проведення демонтажу п'яти пам'ятників; до Міністерства юстиції та Міністерства аграрної політики про необхідність приведення у відповідність до чинного законодавства найменувань чотирьох юридичних осіб; до «Укроборонпрому» щодо приведення у відповідність до чинного законодавства найменування ДАХК «Артем».

Раніше в Миколаєві демонтували останній пам'ятник Леніну.

Також В'ятрович попередив Adidas про символіку СРСР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: