В’ятрович відповів Кернесу через можливу легалізацію Жукова

Читать на русском
Український інститут національної пам'яті звернувся до мера Харкова Геннадія Кернеса щодо спроби перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова.
Ілюстративне фото.Фото Politeka.

Український інститут національної пам'яті звернувся до мера Харкова Геннадія Кернеса щодо спроби перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова.

Як пише «Слово і Діло», про це голова інституту Володимир В'ятрович пише у Facebook.

«Можливе присвоєння будь-якому об’єкту права власності (об’єкту топоніміки) у м. Харкові імені Георгія Жукова суперечитиме вимогам частини шостої статті 3 закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», - каже В’ятрович, коментуючи наміри Кернеса задовольнити петицію про повернення проспекту в Харкові імені Жукова.

Він звернув увагу, що законність перейменування у інших населених пунктах України об’єктів топоніміки, названих на честь Жукова у рамках закону про декомунізацію, підтверджена рішеннями адміністративних судів.

Нагадаємо, у Харкові зібрала голоси петиція про часткове скасування декомунізації.

На підтримку петиції вже виступив мер Харкова Геннадій Кернес. Він зауважив, що і Григоренко, і Жуков гідні увічнення, але останній має перевагу.

Як відомо, Харків перейменував проспект імені Жукова на Григоренка ще в 2016 році в рамках всеукраїнської декомунізації.

Раніше В'ятрович розповів, як декомунізувати Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: