У Харкові зібрала голоси петиція про часткове скасування декомунізації

Читать на русском
На сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.
Ілюстративне фото.

На сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація на веб-сторінці.

Декомунізатори. Хто з мерів українських міст найшвидше перейменовує вулиціСлово і Діло з’ясовувало, хто з міських голів найсумлінніше виконує обіцянки щодо перейменування вулиць та усунення з них радянської символіки.

Станом на ранок п’ятниці за пропозицію проголосували 5400 людей при необхідних 5 тисячах. Тепер ініціативу має розглянути міська рада.

«Не треба лукавити, прикрашаючи історію. Потрібно чесно дивитися правді в очі - Харків звільнила радянська армія під командуванням маршала Жукова», - пише автор петиції у своєму коментарі до неї.

Він звертає увагу, що нинішня назва проспекту і станції – ім. генерал-майора Петра Григоренка – не виправдана, адже останній «пов'язаний з Харковом тільки місцем навчання протягом двох років».

«Вимагаємо від міської ради і мера міста повернути пам'ять про маршала Жукова в місто - станція метро і проспект імені Жукова повинні існувати в Харкові!» - закликає ініціатор. На підтримку петиції вже виступив мер Харкова Геннадій Кернес. Він пообіцяв «зробити все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в життя».

Міський голова зауважив, що і Григоренко, і Жуков гідні увічнення, але останній має перевагу.

«Запитайте тих небагатьох ветеранів - кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму - переоцінити неможливо», - написав він у Facebook, щойно петиція була зареєстрована.

Нагадаємо, Харків перейменував проспект імені Жукова на Григоренка ще в 2016 році в рамках всеукраїнської декомунізації.

Раніше В'ятрович розповів, як декомунізувати Донбас.

Також стало відомо, що в Миколаєві демонтували останній пам'ятник Леніну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: