Дата інавгурації: який сценарій можуть підготувати для Зеленського

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Зеленський має право думати про розпуск Ради. Рада має право поставити інавгурацію на 28 травня. Більше прав у того, хто наразі має більше впливу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Чи вигідно сьогоднішній владній конфігурації йти на перевибори? Є різні плюси та мінуси для кожної зі сторін. Однак саме від них залежатиме дата інавгурації. Зеленський не має впливу на Раду й повноважень сьогодні», – зазначив Краснопьоров.

На його думку, може бути інший сценарій. У Раді не знайдуть голосів за жодну з дат – ані за 19 травня, ані за 28 травня. Тоді Парубій призначить 27 чи 28 травня днем інавгурації, можливо, трохи раніше.

«Тим самим покажуть, що Зеленський немає впливу на парламент узагалі. Зеленський змушений буде прийняти ту дату, яку йому призначать», – додав аналітик.

Скільки обіцянок з інавгураційної промови виконав ПорошенкоПорошенку потрібен мир на Донбасі для того, щоб остаточно не провалити запевнення зі своєї інавгураційної промови.

Вибори були в першу чергу проти Порошенка, а не за Зеленського. Зараз Зеленський немає навіть соціальної бази, а та, яка є, не проактивна, уточнив він.

Навряд чи це питання буде полем для торгів. Малоймовірно, що існує якась конфігурація, що поєднає Зеленського й групу «Приват» та інших у владній конфігурації, підкреслив експерт.

За його словами, це боротьба за кращу дату та кращі умови. При цьому невідомо, кому буде краще, адже плюси та мінуси є як для Зеленського, так і Порошенка.

«Якщо зараз Рада піде на вибори, то мажоритарку візьме владна конфігурація, а Зеленський – максимум 20%», – резюмував Валентин Краснопьоров.

У команді Зеленського заявили, що проведення інавгурації 19 травня не завадить Дню пам'яті жертв репресій, оскільки раніше він збігався з Днем Європи.

Також відзначимо, «Слово і Діло» підрахувало, скільки обіцянок з інавгураційної промови виконав Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: