Перед інавгурацією активісти «Хто замовив Гандзюк?» проведуть всеукраїнську акцію

Читать на русском
Активісти ініціативи Хто замовив Катю Гандзюк? оголосили всеукраїнську акцію з вимогою результатів розслідування вбивства Катерини Гандзюк на 18 травня.

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» оголосили всеукраїнську акцію з вимогою результатів розслідування вбивства Катерини Гандзюк на 18 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує офіційна сторінка ініціативи у Facebook.

Три роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаГенпрокурору вдалося дотримати слова з приводу розслідування вбивства Гандзюк, але його обіцянки про передачу до суду справ щодо розстрілу Майдану й соратників Януковича не виконані.

«Акція відбудеться 18 травня, у суботу. Так, можливо, це буде день перед інавгурацією нового обраного президента України. І ви правильно розумієте, що це не співпадіння», – зазначають активісти.

Вони пропонують вийти на вулиці і поставити СБУ і ГПУ, які вже 9 місяців ведуть розслідування, питання щодо замовників її вбивства.

Активісти зазначають, що збираються поставити це питання і до новообраного президента Володимира Зеленського та його майбутньої адміністрації, що зараз формується.

За словами активістів, в Україні за два роки організовано та не розслідувано більше 50 замовних нападів на проукраїнських активістів, і це потребує негайних змін.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій. Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: