Нардепи влаштували скандал на Погоджувальній раді – відео

Читать на русском
Депутати розділилися в питанні дати інавгурації. Парубій пообіцяв, що Рада визначиться з датою до кінця тижня.

Засідання Погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, 13 травня почалося зі скандалу через питання інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», нардепи Савченко і Купрій, перебиваючи вступне слово спікера, вимагали негайно зайнятися визначенням дати.

А.Парубій відкрив засідання Погоджувальної радиІнформаційне управління Верховної Ради України

Так, позафракційний нардеп Віталій Купрій перебив вступне слово спікера Андрія Парубія криками, що глава парламенту займається не тими питаннями. Його підтримала і нардеп Надія Савченко.

Після цього нардепи зірвалися на крик, після чого Парубій заявив, що вони своєю поведінкою дискредитують самого Зеленського.

Закінчився інцидент тим, що нардепа Купрія вивели із залу засідання погоджувальної ради. Однак через кілька хвилин Купрій повернувся в зал і зайняв місце поруч з Надією Савченко.

Врешті, було вирішено, що парламент розгляне проекти постанов про інавгурацію президента на поточному пленарному тижні (14 - 17 травня).

У Народному фронті вже дали зрозуміти, що не голосуватимуть за інавгурацію Зеленського 19 травня.

Своєю чергою, фракція БПП терміново збирає засідання, щоб визначитися, за яку постанову про дату інавгурації новообраного президента голосувати, заявив глава фракції БПП Артур Герасимов.

Нагадаємо, Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради із закликом на найближчому пленарному засіданні призначити дату його інавгурації на 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: