Порошенко розповів, що також хоче швидкої інавгурації

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявляє, що зацікавлений в якнайшвидшій інавгурації новообраного українського президента Володимира Зеленського.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що зацікавлений в якнайшвидшій інавгурації новообраного українського президента Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у понеділок у Брюсселі, передає «Інтерфакс-Україна».

Особливості проведення інавгурацій п’яти президентів УкраїниПід час інавгурації перед Януковичем зачинялися двері, в Ющенка не злетів у небо білий голуб, а Кучма сам відклав булаву.

«М'яч перебуває на полі парламенту. Я зацікавлений у тому, щоб парламент якомога швидше визначився з датою інавгурації, і з мого боку буде лише підтримка якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду», - сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання про можливий розпуск ВР і дострокові парламентські вибори, Порошенко зазначив, що «все має бути відповідно до конституційної та законодавчої процедури».

Він наголосив, що парламент має знайти вирішення, яке влаштувало б усіх і «забезпечило захист демократії і конституційного процесу».

Нагадаємо, Верховна рада планує цього тижня визначити дату інавгурації президента.

10 травня новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.

На 19 травня цього року припадає День пам’яті жертв політичних репресій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: