До Ради подали третій проект про інавгурацію Зеленського

Читать на русском
Позафракційний народний депутат Віталій Купрій пропонує провести інавгурацію Зеленського 20 травня.

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №10270-2 «Про дату, час і місце проведення урочистого засідання ВР, присвяченого складенню присяги новообраним Президентом Володимиром Зеленським».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Інавгурація Зеленського: чому не варто тягнути та як ВР сама собі шкодитьУ команді Зеленського заявили, що проведення інавгурації 19 травня не завадить Дню пам'яті жертв репресій, оскільки раніше він збігався з Днем Європи.

Відповідний проект постанови внесений 7 травня, в графі «Дата і стан проходження» зазначається, що проект отриманий Верховною Радою і переданий на розгляд керівництву. Текст документа поки відсутній, також невідомо, яку дату пропонує парламентарій для проведення урочистого засідання.

Разом з тим Купрій на своїй сторінці у Facebook повідомив, що пропонує провести інавгурацію 20 травня. «Пропоную змінити на день дату інавгурації Володимира Зеленського - з 19 на 20 травня, щоб не перетинатися з Днем пам'яті жертв політичних репресій», - написав він.

Таким чином, це вже третій проект постанови. Раніше позафракційні народні депутати Сергій Міщенко та Віктор Балога подали проекти постанов, якими запропонували провести інавгурацію Зеленського 19 травня.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій парламенту в суботу, 4 травня, запропонував дату інавгурації 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: