З'ясувалося, скільки американців підтримують ідею імпічменту Трампу

Читать на русском
Кількість американців, які вважають, що Конгрес має оголосити імпічмент для президента Трампа, зросла на 5 відсотків. Тепер ідею відсторонення президента від посади розділяють майже половини опитаних.

Кількість американців, які вважають, що Конгрес має оголосити імпічмент для президента Трампа, зросла на 5%. Тепер ідею відсторонення президента від посади розділяють 45% опитаних.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Імпічмент та скасування недоторканності: чому Рада раптово активізуваласяСпікер ВР закликав розглянути законопроект про зняття депутатської недоторканості та анонсував, що ВР може вже цього четверга розглянути проекту закону, який, зокрема, регламентує процедуру імпічменту президента.

Водночас 42% респондентів вважають, що Трампа не варто відстороняти від посади, 13% - утримались від однозначної відповіді.

«Опитування громадської думки, проведене в понеділок, не дало зрозуміти, чого дійсно хочуть американці: припинення розслідувань стосовно Трампа чи переходу до процедури оголошення імпічменту», - пише Reuters.

Зазначається, що 32% опитаних погодились з тим, що дії Конгресу у зв'язку з публікацією звіту Мюллера абсолютно законні. 47% опитаних мають протилежну думку.

При цьому, 39% опитаних підтримують дії Трампа, 55% - не схвалюють його діяльність.

Опитування провели на всій території США, у ньому взяли участь 1006 людей. Рівень похибки - близько 4 процентних пунктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: