Трамп не має наміру терпіти багатомільярдні втрати через торгівлю з Китаєм

Читать на русском
США більше не будуть втрачати сотні мільярдів доларів на зовнішній торгівлі, заявив американський президент Дональд Трамп.

США більше не будуть втрачати сотні мільярдів доларів на зовнішній торгівлі.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 6 травня, заявив американський президент Дональд Трамп в своєму мікроблозі в Twitter.   «Вже багато років США втрачають від $600 млрд до $800 млрд на рік на торгівлі. У ситуації з Китаєм ми втрачаємо $500 млрд. Вибачте, ми більше не будемо цього робити», - написав глава Білого дому.

Трамп неодноразово висловлював невдоволення величезним дефіцитом в торгівлі з Китаєм. З 24 вересня 2018 року в Сполучених Штатах набрали чинності нові мита в розмірі 10% на товари, які поставляються з КНР, загальна вартість яких становить $200 млрд. Китай вжив відповідні заходи. Мита склали від 5% до 10% на американський імпорт в обсязі $60 млрд.

На початку травня Трамп пообіцяв у своєму Twitter з 10 травня збільшити мита на китайську продукцію загальним обсягом в $200 млрд з 10% до 25%, а потім поширити їх і на товари, які зараз не обкладаються зборами.

6 травня газета The Wall Street Journal написала, що Китай може скасувати черговий раунд торгово-економічних консультацій з США, запланований на цей тиждень у Вашингтоні, через погрози Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: