У «ДНР» почали приймати заявки на незаконне отримання паспортів РФ

Читать на русском
СММ ОБСЄ підтверджує, що російська окупаційна влада почала приймати заявки в окупованому Донецьку на отримання російських паспортів.

У самопроголошеній «ДНР» окупаційна влада почала приймати заявки місцевих жителів на отримання російських паспортів.

Про це повідомляє прес-служба постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні, пише «Слово і Діло».

Паспортизація ОРДЛО: чи піде Зеленський на діалог із Путіним та в чому ризик24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляється, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували факт збору заявок на отримання паспортів Російської Федерації в окупованому Донецьку.

Також спостерігачі зафіксували присутність представників російських ЗМІ.

«СММ ОБСЄ підтверджує, що російська окупаційна влада почала приймати заявки в окупованому Донецьку на отримання російських паспортів. Спостерігачі зафіксували присутність представників ЗМІ, що відповідає усталеній пропагандистської практиці Росії», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Раніше повідомлялося, що Україна хоче позбавити пенсій жителів Донбасу з паспортами РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: