Країни ЄС у Брюсселі обговорять рішення РФ щодо паспортів у ОРДЛО

Читать на русском
Головними темами зустрічі міністрів стануть ситуація у Лівії, африканському регіоні Сахель, а також щодо подальшого розвитку ініціативи Східне партнерство.

Рада Європейського союзу на рівні глав міністерств закордонних справ 13-14 травня у Брюсселі планує обговорити ситуацію в Україні після президентських виборів та спрощення процедури видачі російських паспортів громадянам України в ОРДЛО.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить довідковий матеріал з нагоди проведення Ради ЄС на рівні глав МЗС, опублікований на сайті відомства.

Паспорти РФ на Донбасі: чому є ризик, що буде нікого карати за сепаратизм24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що головними темами зустрічі міністрів стануть ситуація у Лівії, африканському регіоні Сахель, а також щодо подальшого розвитку ініціативи «Східне партнерство».

«Вони, імовірно, також розглянуть тему України після другого туру президентських виборів, що відбувся 21 квітня 2019 року, а також тему російського указу, який дозволяє у спрощеній формі видавати паспорти в окремих районах Донецької і Луганської областей України», - вказано у довідці.

Крім того, глави МЗС країн-членів ЄС планують розглянути ситуацію у Венесуелі.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія продовжить видавати свої паспорти українцям в ОРДЛО, незважаючи на заяву глави Кабінету міністрів Володимира Гройсмана про те, що їх будуть визнавати недійсними.

Як повідомлялося, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що Кабмін готує персональні санкції за видачу російських паспортів на Донбасі.

Підкреслимо також, міністр у справах ветеранів Ірина Фріз заявила, що Україна може позбавити пенсій і соціальних виплат тих жителів окупованого Донбасу, які отримають паспорти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: