США відкликають Йованович із посади посла – ЗМІ

Читать на русском
Співробітників посольства вже повідомили про дату повернення Марі Йованович у США. Американське посольство в Україні очолить тимчасовий повірений.

Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович у понеділок, 20 травня, завершує роботу на своїй посаді.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ZN.UA з посиланням на дипломатичні джерела.

Скандал за участю Луценка та Йованович: що засвідчив і з чим може бути пов'язанийПорошенко публічно підтримав посла США в Україні після гучного скандалу із заявою генпрокурора Луценка про те, що Марі Йованович передавала йому перелік людей, яких не можна притягати до відповідальності.

За даними видання, Йованович екстрено відбула до Вашингтона для консультацій, а в суботу, 11 травня, посол повинна прилетіти в Україну.

У понеділок, 20 травня, Йованович повернеться до Вашингтона, про що повідомили сьогодні всіх дипломатів посольства.

За інформацією джерел, до призначення нового глави дипломатичної місії в Україні обов'язки виконуватиме тимчасовий повірений, кандидатура якого ще не визначена.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої зустрічі після призначення на посаду посла США Марі Йованович нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало чотири мільйони доларів, які США мали виділити як підтримку.

У Держдепі США у відповідь заявили, що такі звинувачення на руку «тільки корумпованим діячам».

Пізніше у Луценка заявили, що список посла США був усний. Слова генпрокурора в інтерв'ю неправильно переклали, каже його прес-секретар. Сам Луценко заявив, що списку не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: