У Трампа хочуть відставки Йованович

Читать на русском
Син президента Сполучених Штатів розкритикував Марі Йованович через її висловлювання на адресу адміністрації Трампа.

Син президента США Дональд Трамп-молодший закликає відкликати з посади посла США в Україні Марі Йованович через її критичні заяви на адресу адміністрації президента.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

Посольство США відреагувало на слова Луценка про «список недоторканних»Посольство США в Україні заперечує передачу генпрокурору Юрію Луценку так званого списку недоторканних для правосуддя.

«Нам потрібно більше Річардів Гренелів (посол США в Німеччині, який став відомим після недавнього скандалу через питання Північного потоку-2 - ред.) і менше цих жартівників серед послів. Заклики до заміни американського посла Обами в Україні зростають», - написав він.

Дональд Трамп-молодший також опублікував посилання на статтю у виданні The Daily Wire.

Повідомляється, що в інтерв'ю на Fox News колишній федеральний прокурор США Джо ДіГенова заявив, що Йованович повинна бути відкликана з посади посла через її критичні заяви на адресу адміністрації Трампа.

«Нинішній посол Сполучених Штатів Марі Йованович погано говорила про президента Сполучених Штатів українським чиновникам і сказала їм не слухати і не турбуватися про політику Трампа, тому що йому збираються оголосити імпічмент», - заявив екс-прокурор США.

Нагадаємо, минулого тижня Марі Йованович опинилася також в центрі іншого скандалу. Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої зустрічі після призначення на цю посаду з послом США Марі Йованович нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало чотири мільйони доларів, які США мали виділити як підтримку.

У Держдепі США у відповідь заявили, що такі звинувачення на руку «тільки корумпованим діячам».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: