Луценко заперечує наявність «списку недоторканних» від Йованович

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович не давала йому списку осіб, яких не можна переслідувати.

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович не давала йому списку осіб, яких не можна переслідувати, але турбувалася, що справа проти Віталія Каська може дискредитувати антикорупціонерів.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню The Бабель, пише «Слово і Діло» вранці у четвер, 18 квітня.

За словами Луценка на зустрічі у Генпрокуратурі в січні 2017 року Йованович поцікавилася справою Каська.

«За її словами, Касько був видатним антикорупційним діячем, а кримінальна справа дискредитувала антикорупціонерів. Я виклав деталі і пояснив, що не можу відкривати і закривати провадження за своїм бажанням», - розповів Луценко.

Він зазначив, що назвав послу США ще декілька антикорупціонерів, що проходять у справах.

«Вона сказала, що це неприпустимо, мовляв, підірве довіру до антикорупційних активістів. Я взяв листочок, записав озвучені прізвища і кажу: «Диктуйте список недоторканних персон». Вона каже: «Ні, ви мене неправильно зрозуміли». Я кажу: «Ні, я вас правильно зрозумів; раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танковій» (колишня назва вулиці, де знаходиться посольство США, - ред)», - розповів генпрокурор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: