Держдеп США спростував заяву Луценка про «список недоторканних»

Читать на русском
У Державному департаменті США заявляють, що твердження генпрокурора Юрія Луценка не відповідають дійсності.

У Державному департаменті США заявляють, що твердження генпрокурора Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито надала йому список осіб, яких не слід переслідувати, не відповідають дійсності 1 мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відповідь представника Держдепу на запит, пише «Слово і Діло».

Луценко заявив про список «недоторканних» від посла США: реакція соцмережГенпрокурор Юрій Луценко розповів про список недоторканних, який йому дала посол США Марі Йованович.

«Посол Йованович представляє президента Сполучених Штатів тут в Україні, і Америка підтримує посла та її заяви. Твердження генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович. Такі звинувачення на руку тільки корумпованим діячам», - сказано у відповіді представника Держдепартаменту США.

У Держдепі підкреслюють, що Україна, як й США, - вільна країна із вільною пресою, і «політики, експерти і засоби масової інформації мають право ділитися своєю думкою, що є частиною політичного процесу», але це не означає, що ці твердження є правдивими .

«Такі нападки подвоюють нашу рішучість допомагати Україні перемогти у боротьбі з корупцією», - підкреслив представник Держдепу США.

Нагадаємо, Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович нібито передала йому список «недоторканних», яких попросила не переслідувати.

У самому посольстві США в Україні заперечують передачу генпрокурору Юрію Луценку так званого списку недоторканних для правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: