Скандал за участю Луценка та Йованович: що засвідчив і з чим може бути пов'язаний

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Ця ситуація показує, що Луценко радше перехідний генпрокурор, він усе одно залишається політиком. Виходець із прокуратури не вдавався б до міжнародних коментарів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько.

«Речником і відомством, які оприлюднюють міжнародну позицію України, є міністр закородонних справ і МЗС, а також президент України, його прес-служба. Заяви Луценка – це заяви фізичної особи з непрофільної для нього тематики», – зазначив Цибулько.

За його словами, це говорить про те, що Луценко залишається політиком і хоче зберегти для себе політичний маневр.

«Чи сприйняли це США як позицію держави? Ні, але інформаційна хвиля є, й вона, мабуть, пов’язана з боротьбою потенційних центрів під час висування своїх кандидатів перед президентськими праймеріз. Демократи, очевидно, розраховують висувати Байдена, який має бізнес-інтереси в Україні і є великим другом України», – підкреслив він.

Можливо, було бажання зіграти на цьому, але це бажання самого Луценка, додав експерт.

Луценко заявив про список «недоторканних» від посла США: реакція соцмережГенпрокурор Юрій Луценко розповів про список недоторканних, який йому дала посол США Марі Йованович.

«Мало віриться, що Луценко дуже жорстко й ліктями пробивався на інтерв’ю Hill.TV. Тут потрібно розуміти, хто організував це інтерв’ю, як виникла взагалі тема Йованович», – уточнив він.

«Насправді, це дивна історія. Президент демонстративно підтримав Йованович. Потрібно, щоб профільні державні інститути, які займаються міжнародною політикою, спробували максимально мінімізувати шкоду від цієї несподіваної історії з інтерв’ю Луценка», – резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, генпрокурор Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої зустрічі після призначення на цю посаду посол США Марі Йованович нібито передала йому список осіб, щодо яких не можна проводити розслідування. Крім того, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало чотири мільйони доларів, які США мали виділити як підтримку.

У Держдепі США у відповідь заявили, що такі звинувачення на руку «лише корумпованим діячам».

Реакція соцмереж на ситуацію – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: