Луценко заявив про список «недоторканних» від посла США: реакція соцмереж

Читать на русском

Генпрокурор Юрій Луценко розповів про список недоторканних, який йому дала посол США Марі Йованович.
Слово і Діло

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що під час першої зустрічі з послом США Марі Йованович вона передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування.

«На жаль, на першій зустрічі з послом США в Києві вона дала мені список людей, яких ми не маємо переслідувати. Моя відповідь на це: це неприпустимо. Ніхто в цій країні – ані наш президент, ані наш парламент, ані наш посол – не зупинять мене від кримінального переслідування, якщо є злочин», – розповів Луценко.

«Слово і Діло» розбиралось, як на цю заяву відреагували в соціальних мережах.

«До мережі потрапив секретний список осіб, розслідування щодо яких забороняла проводити посол США: Кернес, Труханов, Медведчук, Семочко, Пашинський, Гладковський. Список неповний і постійно оновлювався», – написав Павло Ленец.

«Після заяви генпрокурора про те, що посол США передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування, чекаю заяви про передачу американським послом: списку підприємств, на які треба «натиснути» й зняти гроші; списку виробництв, за якими треба змінити підслідність; списку проваджень, за якими треба зібрати й оформити докази так, щоб їх не врахував потім суд», – написала Ганна Маляр.

«Луценко має оприлюднити список Марі Йованович. Україна має знати, хто в нас є «рукою Вашингтона». Генпрокурор говорить, що там прізвища нардепів. Уявляєте, якщо в цьому списку й Тимошенко? Як же тоді бути з теорією про те, що Юля – «рука Москви»?», – написав Сергій Руденко.

«Генпрокурор Луценко заявив, що отримав від посла США список людей, проти яких не можна розслідувати справи в Україні. Я так розумію, це їхні люди, які годуються грантами. У посольстві США вже назвали це неправдою. Але якщо список цей був, то чому Юрій Віталійович про нього заявив лише зараз? Це ж прямий вплив на слідчі органи. Якщо ж раптом це правда, то список імен обов'язково має бути оприлюднений. Тепер так просто цю історію не зам'яти. Або список, або вибачення», – вважає Андрій Павловський.

«Якщо вже генпрокурор вийшов до ЗМІ зі «списком Йованович» і став ньюзмейкером для Russia Today, нехай уже оголошує ці прізвища зі списку. Його відносини з американцями вже не врятувати, нехай їх здає й оприлюднює документи зі списком у ФБ. Нарешті, звільнившись від американського тиску, Луценко нічого не зупиняє для боротьби з корупцією в Україні. Це, звичайно, був єдиний фактор, який усьому заважав. А так би всіх давно вже посадили. Нарешті ми знаємо, чому корупціонери на волі», – написала Крістіна Бердинських.

Нагадаємо, США планують виділити 250 млн дол. на військову допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: