Правозахисники назвали кількість політв'язнів у окупованому Криму

Читать на русском
У межах політичного і релігійного переслідування в окупованому Криму станом на 2 травня 2019 року позбавлені волі 86 осіб, більш ніж 60 з яких – кримські татари.

У межах політичного та релігійного переслідування в окупованому Криму станом на 2 травня 2019 року позбавлені волі 86 осіб, більш ніж 60 з яких – кримські татари.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Facebook «Кримської правозахисної групи».

Окупанти в Криму винесли жорсткий вирок двом «українським диверсантам»Окупований Севастопольський міський суд засудив українців Володимира Дудку і Олексія Бессарабова, яких влада РФ звинувачує у підготовці диверсій, до 14 років позбавлення волі кожного.

Так, експерти організації опублікували повний список заарештованих, класифікуючи їх по 13-ти кримінальних справах.

«86 осіб позбавлені волі в рамках політичного або релігійного переслідування в Криму», - зазначають правозахисники.

Зокрема, у справі «кримських мусульман» (вона ж «справа Хізб ут-Тахрір») проходять сім груп, у тому числі, ялтинська (6 осіб), перша бахчисарайська (4 людини), перша сімферопольська (5 осіб), друга бахчисарайська (9 осіб ), друга сімферопольська (24 людини), красногвардійська (3 людини) і севастопольська (4 людини).

У «справі українських диверсантів» переслідуються 13 осіб, у справі «групи Сенцова» - 3 людини. Ще одна людина проходить у мусульманській «справі Джамаат Таблігі».

Крім того, поодинокі кримінальні кейси представляють 9 осіб.

Також вказано, що переслідують за причетність до «Батальйону ім. Н.Челебіджіхана» - 3 людей та ще 2 людини зазнають утисків - за «переслідування учасників "Майдану».

Нагадаємо, у середині березня Європейський союз у п'яту річницю анексії Криму закликав Росію звільнити всіх політв'язнів, які були затримані на території півострова.

Як повідомлялося, кількість українських політв'язнів у РФ наближається до 100. Більше половини з них - кримські татари. Так, в окупованому Криму відбуваються репресії і зачистки за расовою і національною ознакою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: