Окупанти в Криму винесли жорсткий вирок двом «українським диверсантам»

Читать на русском
Окупований Севастопольський міський суд засудив українців Володимира Дудку і Олексія Бессарабова, яких влада РФ звинувачує у підготовці диверсій, до 14 років позбавлення волі кожного.

Окупований Севастопольський міський суд засудив українців Володимира Дудку і Олексія Бессарабова, яких влада РФ звинувачує у підготовці диверсій, до 14 років позбавлення волі кожного.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють росЗМІ.

Додамо, Бессарабова і Дудку окупований суд засудив до 14 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

«Судова колегія постановила визнати Бессарабова Олексія Євгеновича та Дудку Володимира Михайловича винними і призначити кожному з них остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму», - йдеться в рішенні суддів.

Зазначимо, раніше Держзвинувачення у анексованому РФ Криму просило у суду заарештувати фігурантів справи Дудку і Бессарабова на 15 років і 14 років 10 місяців відповідно.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 у Севастополі затримали Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку, яких підконтрольні РФ кримські силовики назвали членами «диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка - капітан 2-го рангу запасу, у минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки .

18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Його засудили на 5 років. Бессарабов і Дудка свою провину не визнають.

Як повідомлялося, Чубаров на своїй сторінці в Facebook опублікував фотографію документа спецслужб РФ, на якому складено список нібито диверсантів на території федерації.

В Amnesty International заявили, що ситуація з правами людини в Криму погіршилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: