ФСБ знову прийшла з обшуками до будинків кримських татар

Читать на русском
В окупованих селі Строганівка Сімферопольського району та в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя ФСБ Росії вранці нагрянула із обшуками в будинки більш ніж 10 кримських татар.

В окупованих селі Строганівка Сімферопольського району та в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя ФСБ Росії вранці нагрянула із обшуками в будинки 25 кримських татар.

Про це повідомляється на сторінці «Кримської солідарності» в Facebook в середу вранці, 27 березня, пише «Слово і Діло».

Меджліс підтримав Порошенка: що це означає для кримських татарМеджліс вирішив підтримати на президентських виборах нинішнього главу держави Петра Порошенка. Осман Пашаєв розбирався в причинах цього рішення.

Зокрема, слідчі дії проходять у Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова, Рустема Шейхалієва, Ерфана Османова, Азіза Бекірова, Якима Бекірова, Абдульазіз Умерова, Меджитов Абдурахманова, Тофіка Абдулгазієва, Яшар Муедінова, Сеітвелі Сейтабдіева, Едему Яячикова. Всього, за останніми даними, обшуки проводять у 25 будинках.

За даними активістів, в мікрорайоні Кам'янка квартал, де проходить обшук, перекритий Росгвардією. Місцевих жителів не пропускають додому.

Кримський адвокат Маммет Мамбетов у Facebook повідомив про проведення обшуку також у селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Журналіст Антон Наумлюк проінформував, що адвокатів, які приїхали на місце проведення слідчих заходів, не допускають до підзахисних. Так, адвоката Еміне Авамілєва не допускають на обшук.

У той же час російське видання ТАСС повідомило, що обшуки стосуються справи «Хізб ут-Тахрір». За словами ФСБ, вони проводять обшуки в рамках порушених кримінальних справ за місцями проживання у нібито прихильників цієї організації.

Раніше повідомлялося, що окупанти затримали двох кримських татар.

Також в прокуратурі розповіли про кримські кримінальні справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: